Begeleiding en ondersteuning

Trajectbegeleider als vast aanspreekpunt

Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een trajectbegeleider. De trajectbegeleider is het eerste aanspreekpunt binnen Urban Skillsz voor deelnemers, ouders, verwijzers en andere betrokkenen. Wekelijks heb je een begeleidingsgesprek met jouw trajectbegeleider. Het begeleidingsgesprek is een 1-op-1 gesprek waarin je de voortgang van jouw traject bespreekt. Hierbij spreek je samen met de trajectbegeleider wat goed gaat en wat minder goed gaat en waar je de komende periode aan moet gaan werken. Deze doelen worden verwerkt in een begeleidingsplan. Tijdens het begeleidingsgesprek is het belangrijk dat jij zelf goed aangeeft wat jij nodig hebt om je traject tot een succes te maken. Het gaat immers om jou!

Voortgangsgesprekken

Om de drie maanden vindt er een voortgangsgesprek plaats, waar wij met elkaar (trajectbegeleider, groepsbegeleider, deelnemer, ouder en externe hulpverlener) de voortgang van het traject bespreken. Tijdens dit gesprek presenteer jij de voortgang van jouw traject aan alle aanwezigen. Daarnaast bespreken wij je aanwezigheid, inzet, motivatie en de geleerde vaardigheden. Tevens wordt het begeleidingsplan besproken en waar nodig aangepast. Het voortgangsgesprek is bedoeld om zowel thuis als bij Urban Skillsz verder aan de gestelde doelen te kunnen werken. Zo kan iedereen in jouw omgeving jou op weg helpen bij het bereiken van je doelen. Als ouders niet binnen trajecturen langs kunnen komen maakt de trajectbegeleider een afspraak voor de avonduren of legt hij/zij een huisbezoek af.

Ouderbetrokkenheid

Back2Next is een traject waarbij deelnemers een korte periode intensief aan de slag gaan om te werken aan vaardigheden, houding en gedrag. Om deze periode succesvol te laten verlopen zijn de ouders/verzorgers keihard nodig! De betrokkenheid van ouders/verzorgers is noodzakelijk voor de kans van slagen, omdat deelnemers ook vanuit huis motivatie en activatie nodig hebben. Dit betekent voor ons dat wij van ouders/verzorgers verwachten dat zij de deelnemers ondersteunen op verschillende vlakken. Je kunt hierbij denken aan: op tijd wakker worden, op tijd vertrekken, de juiste spullen en kleding meenemen, verantwoordelijkheid nemen als het gaat om afspraken maken buiten het traject. Er is maandelijks contact met ouders/verzorgers om dit te bespreken. Mochten ouders/verzorgers gedurende het traject vragen hebben of iets willen bespreken, dan kunnen zij altijd contact opnemen met de betreffende trajectbegeleider.

Aan het eind van de week ontvangen ouders, de stamschool en overige betrokkenen een weekoverzicht. In het weekoverzicht staat per dag beschreven wat goed is gegaan en wat de aandachtspunten zijn geweest.

Doorstroommogelijkheden

In onderstand schema zijn de doorstroommogelijkheden na het Back2next traject weergegeven: